Ola Borten Moe og Trine Skei Grande. Den ene må gå, mens den andre blir sittende. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Borten Moe tar ansvar. Han vet nok hvem som sendte meldingen, men han hverken lekker informasjonen, som er den vanlige metoden, eller sier det høyt. Den eller de som sendte meldingen vet nå at om han/de ikke står frem, så er Borten Moe mest sannsynlig ferdig som nestleder i Sp.

Navarsete dro frem et spøkelse fra den digitale arkivskuffen. Media har svart med å fronte Borten Moe, som den ene av ti. Hvorfor det mon tro? Stuper ut i det ukjente her: Fordi han skrev et Facebookinnlegg som ikke akkurat favoriserte kulturministeren, øverste sjef for pressen, Trine Skei Grande? Tenk om Venstres leder hadde hatt navnet Tony Fork Little. Tenk om han hadde gjort det samme som Skei Grande. Hvor hadde han vært i dag?

Fork Little hadde ikke vært Venstreleder, slik Skei Grande ei heller burde være det. Ikke på grunn av handlingene hennes i åkeren; de er juridisk lovlige, men fordi hun lyver, og/eller unnlater å benevne dem. Og med på laget har hun hele MSM (som har som favoritthobby å ikke skrive om ting de ikke vil at andre skal vite om). Det er provoserende. Saken hadde vært død i februar om Grande bare hadde sagt det som det var. Jeg tror til og med hun kunne ha fått litt goodwill med en åpen og ærlig holdning.

annonse

Det Grande og MSM nå syder av, er gift for dem begge. Så lenge pressestøtten består går det nok greit. Enn så lenge. Den fjerde statsmakt skal sette press på makten. Gi rom for tanker. Beskytte enkeltskjebner. Det er vanskelig å være helt fri. Kanskje umulig. «Presse/sosialstøtte» eller mesener? Mest børs, eller en salig tur i katedralen? Det er uansett forskjell på å prøve og å stikke hodet i sanden.

Det som nok har provosert Navarsete mest må ha vært at det selvsagt ikke var sex avsenderen ønsket, men å forsøke å gjøre henne liten. Det er forståelig at hun ble sint. Og meldingen tåler ikke dagens lys. Derfor er det stille i gutteklubben som var på tur. Samtidig er den 0,00 % juridisk ulovlig. Den er bare flau og dum. Hanni Afsar setter meldingen i et viktig perspektiv: «I 46 land eksisterer det ikke et lovverk som beskytter kvinner mot vold i hjemmet. I 100 land er kvinner utestengt fra yrker på grunn av sitt kjønn. Hvert år blir 5.000 kvinner ofre for æresdrap. 200 millioner av verdens kvinner er kjønnslemlestet.»

#Metoo er det siste mentale fy-bildet som er senket over Vesten. Siden et ikke lite antall menn faktisk har oppført seg mer eller mindre utilbørlig, så blir temaet et trumfkort for alle som spiller det ut. Og derfor er Skei Grande fredet. Hun er ikke mann. At et enormt antall menn fra islamsk kultur, med sine beviselige handlinger og holdninger, får Sp-gjengen til å fremstå som søndagsskoleelever, vel, det er tabu.

annonse

Men vi får hva vi stemmer på. Og om ikke folk tar et alvorlig og personlig oppgjør med hva et valg er, hva et demokrati egentlig er, hva pressen bør være, hva ytringsfrihet er, hva likestilling kan være, hva religionsutøvelse og såkalt sekularisme fortier, og ikke minst hva islam gjør med Norge. Vel … så får vi mer av det samme.

Bare se på dem, alle lederne; de er falske som hummer. Skifter farge når det koker. Moxnes er kommunisten som bor i herskapsvilla på Nordstrand. Lysbakken har allerede måttet gå av som minister, av forståelige grunner: korrupsjon. Gahr Støre. Ok, hvor god tid har dere? Tror jeg nøyer meg med å hinte om den mildt sagt uheldige sekvensen med TV2, der millionæren nekter for å ha snakket med Hamas. Det er ubetalelig. Ubetalelig. Beste Youtube-klippet jeg har sett! Kan nytes om og om igjen. Som Grevinnen og hovmesteren.

Så har vi den godmodige sauevennen Trygve. Han har ropt ulv så mange ganger at det bare er å la ham bli spist der oppe på seteren. I så fall er han den første nordmann som blir spist av «lystmorderen» (Trygves ord) ulven i Norge på over 200 år. Nå kan han spise en nestleder som tør å mene noe. Som tar ansvar. Er du sau eller ulv, Trygve?

Sentrumskameraten Knut Arild satt en hel helg og slipte kniven, klar til å dolke Sylvi som takk for bildet han ser av seg selv der han bedriver imamsleiking. Ytterst i sentrum har Trine gjort det til sport å si: «Ingen kommentar», som er det samme som å innrømme skyld. I hvert fall om hun ikke samtidig stevner Resett for retten.

Til høyre drar Erna gjerne på Id-feiring. Hun vinker til de slørdekte damene bakerst i salen før hun sier på talerstolen at Id er en viktig høytidsdag i Norge. Nei, det er det ikke, Erna. Det er en stadfestelse av verdens største problem, islam. Vår tids største totalitære trussel, som vi har invitert hjem. Og religionskritikk er ikke rasisme. Det vet du om du tenker deg om.

Tilbake til venstresiden. Kvaliteten integritet har faktisk også Trond Giske. Han tror på sine politiske standpunkt. Og han gjentar dem gjerne (dessverre). Derfor er han ennå stor i deler av partiet og hos velgerne. Hadia begynte en (rystende juridisk) krig hun kommer til å tape. Trond var en dårlig sjekker. Det er burde vært uthenging nok. Men han kommer nok tilbake. Bedre. For det er mange dårlige sjekkere i Norge. Det er ikke så lett å vite hva en moderne PK-kvinne vil ha.

annonse

#Metoo var opprinnelig velkomment og betimelig, men har blitt kraftig misbrukt. Så kraftig at hasjtaggen er i ferd med å miste tyngde. Slik rasismebegrepet mer og mer blir utvannet. Slikt ser folk. Det vil bli et krisevalg i 2019 for Ap, og om de satser på samme lag som de har nå, så blir katastrofen komplett i 2021. Men jeg tror Trond er leder da, eller i det minste etter valget. Han får ha lykke til. Politisk ønsker jeg ham fint lite. Men som menneske hadde jeg unnet ham den oppturen.

Siv har jo blitt nødt til å si at hun er glad for å ha Venstre i regjering og at de er så like atte! Dette i en konstruert og «hyggelig bar-situasjon» MSM har spandert. Om noe likner på Venstre i Frp så er det det løgnaktige i uttalelsen. Og det smerter litt. For jeg har respekt for Siv. Men håndteringen av SSB – som mer og mer lignet et privat eksperiment for ekteparet Victor Norman og Christine Meyer – var så herlig at folket nok tilgir maskepiet hun har måttet spille. Hun vil for alltid være lederen som tok Frp inn i regjering, og forble der etter fire år. Men Frp var størst når de snakket fra levra.

Derfor kommer Sylvi. Og det blir mulig å føre norsk realpolitikk. For første gang. Idealer er vakre. De skal lyttes til. De er en bærende del av verden, slik tanker, følelser, musikk, opplevelser, natur, kunst, vennskap og familie er det. Kvalitetene som mentalt sett (ikke fysisk) holder verden oppe. Men separat sett er ikke noen av oss et ideal. Vi er reelle mennesker.

Idealer blir i dag skapt av globale, nyfrelste politikere som vil at vi skal se mot det som vi aldri kan bli, samtidig som de kan sko seg på at vi ikke våger gjøre noe annet enn å se vekk fra hvordan de får pengene og følelsene våre, og det ved å si: Oss eller ond; hvem er du? Vi vil jo ikke være onde. Vi er bare mennesker, og vi lever så kort. Vi vil være gode den korte tiden vi har, ikke realistiske.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon