Magnus Carlsen tok sin første seier i Shamkir-turneringen i sjakk mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Magnus Carlsen tok sin første seier i Shamkir-turneringen i sjakk mandag. Polske Radoslaw Wojtaszek ble slått i den femte runde.

Etter fire remis innledningsvis i storturneringen i Aserbajdsjan kunne endelig Magnus Carlsen glede seg over en seier.

Nordmannen spilte med hvite brikker og brukte 31 trekk på å sette motstanderen sin i en umulig posisjon. Nordmannen hadde også nesten 40 minutter bedre tid enn sin motstander på klokken.

De 17 første partiene i turneringen endte alle med remis, før bulgarske Veselin Topalov endelig kunne ta en seier søndag.

Mandag endte også tre av fem partier med remis, mens det siste ennå ikke er ferdigspilt.

Tirsdag er det spillefri i turneringen, mens onsdag skal Carlsen møte sin gamle VM-rival russeren Sergej Karjakin med svarte brikker.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]