Klanen er god støttespiller for Vålerenga, men Fotballforbund mislikte bruken av bannere med et tydelig budskap mot en voldtektssiktet Molde-spiller søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Norges Fotballforbund misliker stuntet som Vålerenga-tilhengerne utførte i kampen mot Molde søndag. Nå er saken sendt videre til påtalenemnda.

Vålerenga-supporterne hadde utstyrt seg med en rekke bannere søndag. «Heller horesønn enn voldtektsmann», «Sex krever samtykke, håper du mister såpestykket», «Selv om noen sover gjelder fortsatt Norges lover» lød noen av ytringene.

Alle hentydet til Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt.

annonse

Mandag var saken oppe i et møte i juridisk avdeling da Norges Fotballforbund. Der ble det besluttet å sende saken videre til forbundets påtalenemnd.

– Det er naturlig at påtalenemda oppretter sak i dette tilfellet. De må vurdere om de vil anbefale sanksjoner, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik til TV 2.

– Mange opplever nok innholdet på bannerne som forhåndsdømming, og ved et tilfelle skal spilleren også ha blitt navngitt. Det er vi kritiske til. Ingen er dømt i denne saken, sier Haavik.

– Dette er ikke greit. Vi har gitt arrangør og delegat beskjed, opplyser Molde-direktør Øyvind Neerland i en SMS til TV 2 Sporten.

annonse

Vålerenga-direktør Erik Espeseth reagerer også overfor lagets egne fans, men han vil avvente en eventuell beslutning fra påtalenemda.

Kampen endte for øvrig 0–0.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon