G7-landenes utenriksministre. Fra venstre Japans Taro Kono, Storbritannias Boris Johnson, Frankrikes Jean-Yves Le Drian, Canadas Chrystia Freeland, USAs John Sullivan, Tysklands Heiko Maas og Italias Angelino Alfano. Til høyre er også EUs utenriksminister Federica Mogherini. Foto: Chris Young / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

G7-landene er enige om å motsette seg Russlands atferd, som de mener truer freden og sikkerheten, ifølge en kilde i den amerikanske regjeringen.

– Det er enighet i G7 om å motsette seg Russlands ondskapsfulle oppførsel, sier en høytstående tjenestemann i det amerikanske utenriksdepartementet etter toppmøtet i Toronto i Canada søndag.

Det blir videre understreket at landene er åpne for dialog med russerne, men at landet også holdes ansvarlig for «dets forsøk på å destabilisere nasjoner».

G7-landene består av Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, USA, Canada og Japan. Landenes utenriksministre deltar i disse dager i toppmøter i Toronto for å diskutere globale freds- og sikkerhetsutfordringer.

Mandag innleder Frankrikes president Emmanuel Macron et tre dager langt møte i USA hos president Donald Trump. Søndag sa han i et intervju med Fox News at Vesten må stå imot Russlands angrep på vestlige demokratier.

– Putin er sterk og klok, men ikke vær naiv. Han er besatt av å blande seg inn i våre demokratier, sa Macron ifølge nyhetsbyrået AFP.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Kilde%3A+G7+vil+motsette+seg+Russlands+%C2%ABondskapsfulle+oppf%C3%B8rsel%C2%BB&url=https%3A%2F%2Fresett.no%2F2018%2F04%2F23%2Fkilde-g7-vil-motsette-seg-russlands-ondskapsfulle-oppforsel%2F&via=">">Tweet
0 Shares
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]