Johannes Høsflot Klæbo under mandagens presentasjon neste sesongs landslag på ski. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Johannes Høsflot Klæbo (21) mener det er et pluss både for ham selv og resten av sprintlaget i langrenn at Petter Northug (32) blir ny lagkamerat.

– Jeg tror det blir bra. Han virker motivert, og han er i bra slag om dagen. Det er lovende med tanke på det som skal skje. Arild (sprinttrener Monsen) er motivert, og det virker som om resten av gjengen også er motivert. Jeg tror at dette kommer til å bli en veldig bra treningsgruppe, sa Klæbo til NTB etter at neste sesongs langrennslandslag ble presentert på Scandic Holmenkollen Park Hotel mandag ettermiddag.

At Petter Northug returnerer som landslagsmann har vært en dårlig skjult hemmelighet de siste dagene, men likevel var det selvsagt det som stakk av med det meste av rampelyset.

Northug selv oppga muligheten til å trene med nettopp Klæbo som en av årsakene til at landslaget fristet igjen etter en lang pause utenfor.

Sjokk

Klæbo vet nesten ikke hva han skal si den rosen. Det er ingen tvil om at Northug har sett opp til Klæbos egenskaper i de to siste åra.

– Jeg har bare prøvd å gjøre ting på min måte, og Petter har vært den fyren han har vært som har gått så fort som han gjort i alle de år. Han har masse erfaring han kan bidra med. Han er sterk på sommer- og høsttrening, og forhåpentlig kan jeg bidra med mine spisskompetanser. Jeg tror at vi kan utvikle oss og få trent bra sammen. Det er kanskje dette som trigger oss begge. Det kom som et lite sjokk at han kom tilbake og ville være på sprintlaget, men vi skal ta ham imot med åpne armer, og så tror jeg at vi kan få til et bra samarbeid.

– Hva er det du kan bidra med?

– Jeg må bare fortsette å jobbe med mine ting, som er hurtighet og den biten der. Det har vært mine styrker. Petter har vært bestemann på det samme, men akkurat nå er det ingen som vet hvor god han er. Det blir spennende å se. Jeg tror at begge forhåpentlig kan få noen artige treningsturer med innlagt hurtighet. Vi må terpe oss mot hverandre, og det tror jeg vi begge kan ha nytte av. Han har erfaring og vet hva han holder på med. Jeg gleder meg å lære av ham.

Pluss

Klæbo mener det er en styrke for alle at Petter Northug kommer inn i landslaget. Klæbo vet at en motivert Northug ofte er i bra slag. Da går han ofte urolig fort på ski.

– Jeg ønsker å plukke opp det jeg kan og bli enda bedre.

Akkurat nå er Johannes Høsflot Klæbo selvskreven som norsk ankermann både i lagsprint og stafett. Konkurransen om en plass på laget og verdenscuprenn blir tøffere med Northug tilbake.

– Det er et pluss for alle. Desto hardere konkurranse det er å komme på lag, desto mer ekstra må man ta i. Det skaper en ekstra glød i laget. Du har også Finn (Hågen Krogh) der, og han er en ringrev, sa Klæbo om nordlendingen som også blir en del av sprintlaget kommende sesong.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]