Slottsforvalter Ragnar Osnes går av med øyeblikkelig virkning. Foto: Knut Falch / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Slottsforvalter Ragnar Osnes (64) valgte mandag å fratre sin stilling med umiddelbar virkning.

I en pressemelding fra Slottet heter det at Osnes trekker seg på bakgrunn av brudd på Hoffets interne retningslinjer. Bruddet på retningslinjene ble avdekket ved en intern gjennomgang.

– Tillitsbruddet er alvorlig, og derfor har jeg akseptert hans umiddelbare fratreden. Det kongelige hoff vil som en konsekvens av funnene i den interne undersøkelsen, gjøre en vurdering av omfang og fullmakt i stilling som slottsforvalter, sier hoffsjef Gry Mølleskog i en pressemelding.

Dagbladet får bekreftet av Hoffet at den interne gjennomgangen ble igangsatt etter at avisen i forrige uke sendte en rekke spørsmål om byggearbeider og et av de seneste årenes prosjekter i Slottsparken. Dagbladet stilte også flere spørsmål om pengebruken på prosjektet.

– Utover det ønsker ikke Slottet å kommentere saken, opplyser kommunikasjonssjef Ole-Edvard Wold-Reitan til Dagbladet.

Spørsmålene som opprinnelig ble stilt, er ikke besvart av Hoffet. Det er også uklart hvilke interne retningslinjer Slottet mener Ragnar Osnes skal ha brutt.

Osnes har ifølge Dagbladet vært en sentral rådgiver for kongefamilien siden 90-tallet, da den store oppgraderingen av Slottet og andre kongelige eiendommer startet. Han overtok som slottsforvalter i slutten av 2001.

Osnes er utdannet arkitekt med eget selskap og har tegnet bygg oppført på kongefamiliens private eiendom.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]