Sylo Taraku er ute med ny bok. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 80
 •  
 •  
 •  
 •  

Sylo Taraku er en fornuftig, balansert og velorientert kar. En Ap-er som det bør gå an å føre en saklig diskusjon med. Slike bør tas på alvor, av begge sider. Han kom fra Kosovo, tok så å si skjeen i egen hånd og integrerte seg så det var en fryd. Statsviter, generalsekretær i NOAS, underdirektør i UDI og generalsekretær i LIM, for å ha nevnt noe. Så langt, alt vel.

Taraku er ute med ny bok, med den spennende tittelen «Balkanisering av Europa. Hvordan populisme og innvandring splitter oss». Den skal jeg ikke si ett ord om, da jeg ikke har lest den. Derimot snublet jeg over et promointervju i Klassekampen lørdag, og da stusset jeg. Ikke bare litt, dessverre.

Forsidehenvisning: «Sylo Taraku forstår ikke EU-motstanden på den norske venstresida. I sin nye bok skriver han om EU som et fredsprosjekt og bolverket mot balkanisering av Europa.» Intervjuet inne i avisa bygger opp under dette synet. Helt lov å være for EU, men – fredsprosjekt og bolverk mot balkanisering?  Den synes jeg er drøy, for å si det mildt.

Er det Klassekampen som drar det for langt, eller innser ikke Taraku at nettopp EU er i ferd med å balkanisere store deler av Europa med sin hårreisende liberale innvandringspolitikk? I dag befinner det seg sammenlagt millioner på millioner av muslimer i land som UK, Nederland, Belgia, Frankrike, Tyskland og Sverige. I Europas hjerte. Og demografien ruller på.

Følgen av dette er at spenninger, konfliktnivå, polarisering øker så å si fra dag til dag. Stadig flere frykter at det kan ende i noe som gjør Balkan-krigene til en tur i parken. Men, det er en årsak og virkning her. Det Klassekampen gjerne omtaler som blomstrende populisme og høyreekstremisme oppstår ikke i et vakuum. Det er i virkeligheten et høyst legitimt forsvar for eget land, for demokratiet, for nasjonalstaten og ja, for europeisk sivilisasjon.

Er det virkelig mulig å tro at balkanisering er et forsvar mot balkanisering? At vi kan kjøpe oss varig fred ved å stadig gi etter? Det er innvandringen som splitter oss, ikke noe annet. Det som foraktfullt forsøkes avfeid som populisme og det som verre er, er bare det naturlige svaret på at det etablerte politiske partisystemet ikke lenger ivaretar folkets og landets interesser.

I følge Klassekampen har Taraku sans for Frankrikes president Emmanuel Macron. Migrasjonspolitisk har man «gått litt for fort fram». Vi bør altså fortsette i samme lei, men med litt lavere tempo?

Nei, dette var ikke oppløftende lesning.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 80
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]