FNs høykommissær for flyktninger (UNCHR), Filippo Grandi, og Tysklands statsminister Angela Merkel møttes i Berlin mandag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
annonse

Merkel sa under et møte med FNs høykommissær for flyktninger (UNCHR), Filippo Grandi, at de 10.000 flyktningene inngår i et gjenbosettingsprogram som skal forhindre «ulovlig innvandring og erstatte det med lovlige muligheter».

Det er ikke kjent hvilke land disse flyktningene kommer fra.

Grandi takket Tyskland for å ha tredoblet støtten til UNCHR de siste tre årene. Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA bidrar Tyskland nå med 387 millioner euro, rundt 3,7 milliarder kroner, til flyktningbyrået årlig. Det gjør Tyskland til byråets nest største bidragsyter, kun slått av USA.

NTB-AP

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]