Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Beredskapstroppen slo tirsdag til mot to adresser på Holmlia i Oslo etter at en 18 åring ble skutt i beinet. Minst to mistenkte skal fortsatt være på frifot.
Den 18 år gamle mannen som ble skutt i beinet tirsdag ettermiddag er alvorlig skadd, ifølge innsatsleder Hanne Nordve i Oslo politidistrikt. Skytingen skjedde rett utenfor Holmlia senter et steinkast fra kirken. Kriminalvakten i Oslo opplyser til NTB at de fikk melding om hendelsen klokken 16.08.

– Han blir betegnet som alvorlig skadd, i og med at det dreier seg om en skuddskade, men skadene er ikke kritiske, sier Nordve til NRK.

Mannen får behandling på Ullevål sykehus. Gjerningsmennene skal ifølge vitner ha østafrikansk bakgrunn. De beskriver dem som unge og pene i tøyet med mørk jakke og bukser.

En vekter på Holmlia senter opplyser til NRK at skytingen fant sted etter at det oppsto en krangel mellom flere personer.

Jakter mistenkte
Politiet søkte i starten etter tre gjerningsmenn, men operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt sa tirsdag kveld til NTB at de lette etter «minst to». Han bekrefter at etterforskerne følger opp flere navn, hvorav flere kan ha gjengtilknytning, men han vil ikke kommentere om politiet nå retter oppmerksomheten mot konkrete personer og om disse i så fall har gjengtilhørighet.
– Vi sjekker denne hendelsen opp mot tidligere voldshendelser på Holmlia, så vil tiden vise om det er noen sammenheng, sier Grøttum.

Han bekrefter at beredskapstroppen bidrar i politiets arbeid på Holmlia tirsdag kveld, på grunn av sakens alvor. Troppen var også delaktig da politiet ifølge VG aksjonerte mot to adresser i bydelen.

En av adresse skal være tilknyttet en tidligere straffedømt mann som har tilknytning til et gjengmiljø.

Unge og pene i tøyet
– Det er en naturlig del av en slik etterforskning at vi får navn og adresser, som vi så vurderer om er interessante og om vi eventuelt skal slå til. Men jeg kan ikke bekrefte at det har vært gjennomført noen aksjon nå i kveld, sier Grøttum
– Vitnene sier også at de mente det ble brukt en pistol. Hvor mange skudd som ble løsnet vet vi ikke ennå, sier Grøttum.

Gjerningsmennene ble sist sett løpende fra stedet, men politiet fryktet de rømte fra stedet i bil. De tok derfor oppstilling ved knutepunkter i Oslo etter skyteepisoden, men det ga ikke resultatet.

Innsatsleder Hanne Nordve sier at politiet ikke har opplysninger som tilsier at dette er et tilfeldig angrep.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]