Ulsrud videregående skole i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 • 309
 •  
 •  
 •  
 •  

Simon Malkenes har blitt kritisert for å ha krenket elever ved Ulsrud, etter at han beskrev en kaotisk skolehverdag i Dagsnytt 18. Aftenposten publiserte et meningsinnlegg der Malkenes ble anklaget av elevene ved skolen for å ha krenket dem.

VG og Aftenposten rapporterer at en undersøkelse av dokumentet som Aftenpostens debattredaksjon mottok fra elevene på Ulsrud, viser at innlegget ble opprettet 22. mars på PCen til en avdelingsleder ved navn Lin Cecile Andersen. Vedkommende skal ha hevdet overfor VG at hun ikke hjalp elevene med å skrive innlegget.

På tross av at dokumentet ble opprettet på avdelingslederens PC, påstår rektor ved skolen at det er elevene som har skrevet innlegget.

– Det er nokså vanlig at lederen låner bort sin bærbare PC til elever som har glemt sin eller som ikke har mer strøm, sier rektor David Dunlop til Aftenposten.

Han har hele tiden hevdet at elevene selv forfattet innlegget, og har konstatert at elevene selv tok initiativ til å få innlegget publisert.

Eivor Everud fra Rødt sitter utdanningskomiteen i Oslo kommune, og reagerer på opplysningene som er fremkommet om debattinnleggets opphav.

– Dette er uetisk. Det går bare ikke an at en avdelingsleder på en skole i Oslo bistår elever med å skrive et innlegg mot en lektor og kollega som ytrer seg helt legitimt og relevant om fritt skolevalg i en NRK-debatt, sier Evenrud til VG.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 309
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]