Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1,9 millioner innlegg relatert til Islamsk Stat (IS) eller al-Qaida har enten blitt fjernet eller advart om i løpet av årets første kvartal, ifølge Facebook Inc.

Størstedelen av oppslagene er fjernet, mens kun en mindre del har blitt merket med advarsler.

Facebook har mottatt mye kritikk fra flere hold den siste tiden. EU er blant dem som har lagt press på selskapet og dets konkurrenter for å fjerne slike innlegg raskere.

I årets første kvartal tok det i gjennomsnitt under et minutt å fjerne et slikt ekstremistisk innlegg etter at det var publisert. Selskapet bruker en programvare som for eksempel bruker bildesammenligning for å identifisere slike innlegg.

Mandag kunngjorde også Facebook at de for første gang har slått fast sin egen definisjon av «terrorisme»:

«Enhver ikke-statlig organisasjon forbundet med overlagte voldshandlinger mot mennesker og eiendommer for å skremme sivilbefolkningen, myndigheter eller internasjonale organisasjoner for å oppnå et politisk, religiøst eller ideologisk mål.»

NTB-AFP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]