Foto: AP Photo/Themba Hadebe.
annonse
annonse

Sør-Afrika har omtrent 30 000 bønder. Ifølge South Africa Today har det funnet sted 11 angrep og 3 mord mot sørafrikanske bønder av europeisk herkomst, i løpet av 100 timer.

Blant ofrene er en mor med to små døtre på 9 og 13. De ble angrepet av maskerte menn som slo dem gjentatte ganger i hodet og i ryggen. Mennene slo med våpen, deriblant batonger. Også en sikkerhetsvakt er blitt offer for angrepene. Vakten ble knivstukket av tre svarte menn.

Ved et annet tilfelle skal flere menn i balaklava ha tatt seg inn i et hus tilhørende er ektepar, som befant seg sovende i huset. Angriperne knøt rep rundt ekteparet og knivstakk mannen, før de dro sin vei med skytevåpen, parets telefoner og bil.

annonse

Dette rapporteres kort tid etter at det liberalistiske partiet Demokratisk Allianse fordømte utenlandske protester mot overgrepene de sørafrikanske bøndene utsettes for. Det har også fremkommet at angriperne har rasistiske motiver, men sørafrikanske medier beskyldes for å ikke ha rapportert om dette.

For tre dager siden ble det rapportert at landets president måtte skynde seg hjem på grunn av voldelige opptøyer i den nordlige delen av Sør-Afrika. Landet så massive opprør over hele Nordvestprovinsen. Biler og bygninger er brent ned. Shoppingsentre og butikker er blitt rundstjålet og vandalisert.

Lokale beboere sier at utenlandske butikker er de første som ble angrepet.

– Veldig fattige mennesker er i alvorlig nød. De menneskene stjal fra utlendingers butikker, sier Leveticus Molosankwe til the Guardian.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon