Foto: AP Photo/Themba Hadebe.
Del saken
 • 294
 •  
 •  
 •  
 •  

Sør-Afrika har omtrent 30 000 bønder. Ifølge South Africa Today har det funnet sted 11 angrep og 3 mord mot sørafrikanske bønder av europeisk herkomst, i løpet av 100 timer.

Blant ofrene er en mor med to små døtre på 9 og 13. De ble angrepet av maskerte menn som slo dem gjentatte ganger i hodet og i ryggen. Mennene slo med våpen, deriblant batonger. Også en sikkerhetsvakt er blitt offer for angrepene. Vakten ble knivstukket av tre svarte menn.

Ved et annet tilfelle skal flere menn i balaklava ha tatt seg inn i et hus tilhørende er ektepar, som befant seg sovende i huset. Angriperne knøt rep rundt ekteparet og knivstakk mannen, før de dro sin vei med skytevåpen, parets telefoner og bil.

Dette rapporteres kort tid etter at det liberalistiske partiet Demokratisk Allianse fordømte utenlandske protester mot overgrepene de sørafrikanske bøndene utsettes for. Det har også fremkommet at angriperne har rasistiske motiver, men sørafrikanske medier beskyldes for å ikke ha rapportert om dette.

For tre dager siden ble det rapportert at landets president måtte skynde seg hjem på grunn av voldelige opptøyer i den nordlige delen av Sør-Afrika. Landet så massive opprør over hele Nordvestprovinsen. Biler og bygninger er brent ned. Shoppingsentre og butikker er blitt rundstjålet og vandalisert.

Lokale beboere sier at utenlandske butikker er de første som ble angrepet.

– Veldig fattige mennesker er i alvorlig nød. De menneskene stjal fra utlendingers butikker, sier Leveticus Molosankwe til the Guardian.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 294
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]