Utsikt fra toppen av Sandviksfjellet mot Bryggen og sentrum av Bergen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En mannlig omsorgsarbeider i slutten av 20-årene som ble anmeldt for overgrep mot en utviklingshemmet og pleietrengende person møtte på jobb ti dager senere.
Mannen er siktet for å ha hatt seksuell omgang med den utviklingshemmede mannen, men han nekter straffskyld.

Omsorgssjefen i kommunen der overgrepene skal ha skjedd skal ikke ha ønsket at mannen skulle jobbe der lenger, men ti dager etter anmeldelsen møtte han likevel opp på vakt, skriver Bergens Tidende.

På vakten skulle han passe på personen han var anmeldt for å ha han skulle ha forgrepet seg på. Verken politiet eller kommunen vil bekrefte episoden, som imidlertid bekreftes av bistandsadvokaten. Episoden var et resultat av et vaktbytte.

Mannen beskyldes for gjentatte overgrep fra sommeren 2017 og utøver høsten. Hendelsene skal ha skjedd i mannens leilighet, bofellesskapet og et annet sted, sier bistandsadvokaten til den psykisk utviklingshemmede mannen, Ellen Eikeseth Mjøs til BT.

– Selv om min klient har et svært begrenset språk, har det vært tydelig helt fra starten av hvem han pekte ut som overgriper. Både til familie og i avhør har han forklart seg ved hjelp av enkle svar, kroppsspråk og pekebøker, sier Mjøs.

Siktedes forsvarer, advokat Christian F. Johansen, sier hans klient nekter straffskyld.

– Han er veldig tydelig på at han ikke har gjort noe galt. Hvis dette skulle bli en rettssak, vil vi føre en rekke vitner for å få belyst opplysninger som er tilkommet oss, sier han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]