Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hovedindeksen på Oslo Børs steg med svake 0,14 prosent tirsdag – og endte på ny bestenotering med 852,36 poeng.

Børsens to største selskaper – Statoil og Telenor – trakk hovedindeksen i hver sin retning tirsdag. Mens Statoil gjorde det godt og la på seg 2 prosent i løpet av dagen, skuffet Telenor stort med et kursfall på 4,2 prosent.

Telegiganten fikk et overskudd før skatt i første kvartal i fjor på 7,8 milliarder kroner – 1,9 milliarder kroner mer enn i første kvartal i fjor og over analytikernes forventninger. Men konsernet leverte svakere enn ventet på driften. Reuters setter kursfallet i sammenheng med skuffende inntekter fra Sør-Asia, ifølge Hegnar.no.

Tirsdag var Telenor-aksjen den mest omsatte på indeksen – med godt over dobbelt så mange handler som Statoil-aksjen, tirsdagens nest mest omsatte. Da børsen stengte for dagen, hadde Telenor blitt omsatt for nesten 1 milliard kroner.

Oljeselskapet DNO ble tirsdagens vinner, med en kursøkning på 5,6 prosent. Gaming Innovation Group topper taperlista med et verdifall på 10,5 prosent i kjølvannet av nyheten om at stortingsflertallet har samlet seg om en rekke tøffe innstramminger i det norske spillovverket.

Nordsjøoljen gikk for snaut 75 dollar fatet på spotmarkedet tirsdag ettermiddag, etter å ha holdt seg på rundt 74–75 dollar gjennom dagen. Amerikansk lettolje gikk for drøyt 68 dollar fatet.

Også på børsene i Europa lå fasiten rundt 0-streken. DAX 30 i Frankfurt falt med 0,2 prosent, mens CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London steg med 0,1 og 0,4 prosent.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]