Ulsrud videregående skole i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  

Rødts Eivor Evenrud sier hun er blitt kontaktet av nærmere 50 lærere etter saken om lektor Simon Malkenes. 

Nestlederen i Oslo bystyres kultur- og oppvekstkomité sier hun er blitt kontaktet av lærere som har blitt kalt inn på teppet for å dele innlegg på Facebook.

– Det går mest ut på at lærene har opplevd at det ikke er rom for å ytre seg. Når de har kommentert på Facebook eller delt et innlegg, har de fått beskjed om at det ikke er ønsket, sier Evenrud til Klassekampen , og legger til at mange lærere opplever en fryktkultur i Osloskolen.

Evenrud har tatt initiativ til en høring der Utdanningsetaten, skolebyråden, fagforeningene og elevorganisasjonen må svare på spørsmål om ytringsfrihetens vilkår i Osloskolen, skriver avisa.

Dette kommer etter at lærer Simon Malkenes ble beskyldt for å ha krenket sine elever i en debatt om fritt skolevalg på Dagsnytt 18 på NRK. Beskyldningen kom i et debattinnlegg i Aftenposten underskrevet av elever ved Ulsrud videregående skole. Aftenpostenopplyser at dokumentet som ble sendt til avisa, ble opprettet på datamaskinen til avdelingsleder Lin Cecilie Andersen ved skolen.

Andersen og rektor ved skolen, David Dunlop, har avvist at hun har hatt noe med skriveprosessen å gjøre.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]