President Donald Trump. Foto: REUTERS/Chris Keane
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den franske presidenten er på statsbesøk i USA, hvor han er blitt tatt imot av Trump med pomp og prakt.

En av de vanskeligste politiske sakene for de to presidentene er den internasjonale avtalen om Irans atomprogram. Trump har en rekke ganger kritisert avtalen, mens nærmest alle andre stormakter i verden vil beholde den.

Trump og Macron skulle diskutere saken tirsdag, og i forkant av samtalene fikk avtalen igjen ramsalt kritikk av den amerikanske presidenten.

Samtidig advarte han om at Iran vil få «større problemer enn de noen gang har hatt», hvis landet gjenopptar sitt atomprogram. Iranske myndigheter har gjort det klart at de akter å gjøre det hvis USA trekker seg fra avtalen.

Macron er den første utenlandske statslederen som er kommet på offisielt statsbesøk i USA etter at Trump overtok som president. Tirsdag kveld vil de to presidentene og rundt 150 andre gjester være til stede under en offisiell middag i Det hvite hus.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]