Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum ber den eller dem som sendte en grovt sjikanerende sexmelding til tidligere partileder Liv Signe Navarsete, om å melde seg innen onsdag. Hvis ikke tar partiet hendelsen til politiet torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dagen før Senterpartiets ledelse varsler politianmeldelse av sexmeldingen, er det fortsatt ikke kjent hvem som sendte den.

Hvis ikke partiet har fått brakt avsenderens identitet på det rene innen midnatt onsdag, vil generalsekretær Knut M. Olsen anmelde saken torsdag.

Partiet understreker at det er selve handlingen som vil bli anmeldt, all den tid man ikke har en konkret person å knytte til saken. Dermed vil det være opp til politiet å vurdere saken videre.

Det var tidligere partileder Liv Signe Navarsete som ble tilsendt meldingen «Vi har lyst på fitta di» fra telefonen til en Sp-topp som var på hyttetur sammen med sju andre sentrale partifolk og to andre menn i februar 2016.

Ingen av de ti har foreløpig erkjent å ha sendt meldingen.

Moe fratrer

Saken tok en ny dramatisk vending da Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe, som var med på hytteturen, mandag kveld valgte å fratre som nestleder inntil videre.

– Nå handler dette også om hvilke muligheter jeg har til å fylle tillitsvervet som nestleder i Sp, og per nå er det umulig, sa Moe til NRK.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum støtter beslutningen.

– Jeg pratet med Moe i ettermiddag, og han orienterte meg da om sin beslutning. Jeg mener det er en riktig avgjørelse, sa han til NTB mandag.

Navarsete beskrev overfor VG Moes beslutning som ryddig.

Sentralstyret

Saken ble drøftet på Sps sentralstyremøte mandag kveld.

– Det ble gitt en orientering om sak og saksgang rundt den grove meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete. Sentralstyret sluttet opp om den videre håndteringen av saken, sier Vedum.

Navarsete ønsket tirsdag ikke å kommentere saken ytterligere overfor NTB, men viser til sine tidligere uttalelser.

Etter lenge å ha forholdt seg taus i saken rykket Vedum lørdag kveld ut med en klar beskjed til meldingens avsender om å melde seg.

– Det var en uhørt tekstmelding som Navarsete aldri skulle fått. Nå har vi kommet så langt og så dypt ned i denne saken at vi som parti ikke har flere virkemidler for å komme dypere inn i materien, sier Vedum til NTB.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]