Bjørn Hansen på RBK-trening i 2004 sammen med Nils Arne Eggen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fotballtrenerlegenden Bjørn Hansen døde onsdag, 79 år gammel, melder Adresseavisen.

Hansen har i flere år vært rammet av kreft. Han sovnet inn på St. Olavs hospital onsdag.

Det ble onsdag flagget på halv stang på Brakka på Lerkendal. Rosenborg-spillerne kommer til å spille med sørgebånd i torsdagens mesterfinale mot Lillestrøm.

Hansen spilte i sin tid på øverste nivå i norsk fotball. Senere ble han en velkjent trener. Han var i mange år assistent både for Nils Arne Eggen i Rosenborg og Egil «Drillo» Olsen på A-landslaget.

Bjørn Hansen trente også aldersbestemte landslag. Trønderen var også delaktig som trener da RBK ble seriemester i 1985. Han ga seg som hovedtrener 21. august, mens Arne Dokken fikk treneransvaret ut sesongen.

Gode stunder

– Dette er selvsagt en trist dag, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til Adresseavisen.

– Så er det viktig at vi gleder oss over alle de gode stundene vi har hatt med Bjørn. Han har gjort så mye for klubben, og var innom oss på Brakka inntil det siste. Han var også på plass under Molde-kampen for noen uker siden. Vi kommer til å savne Bjørn, fortsetter Dyrhaug.

Hansen spilte i sin tid også for Sandefjord og Oppdal. Han trente også klubber som Stjørdals-Blink og Strindheim. Han var med på hele sju seriegull og tre cuptriumfer med RBK, viser oversikten til rbkweb.no.

Twitter-hyllest

«Bjørn Hansen, En av Norsk fotballs største. Kom med tips, skryt, ros og ris til det siste, senest for et par uker siden. Mest sannsynlig fortsatt nysgjerrig og lærevillig. Hvil i fred», tvitret RBK-profil Pål André Helland.

Tidligere kulturminister, nå likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland skrev det slik:

«Trist å høre at Bjørn Hansen er gått bort. Han har betydd mye for alle oss som er glad i Rosenborg, fotball og trøndersk idrett. Mine tanker går til hans kjære og Rosenborg-familien».

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]