Jon Helgheim mener det blir for dumt om et forbud mot bønnerop skulle bryte med menneskerettighetene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Frp vil forby bønnerop fra norske moskeer selv om det strider mot menneskerettighetene. – Jeg bryr meg ikke, sier partiets innvandringspolitiske talsmann.

– Jeg blåser i hva menneskerettsbestemmelser sier i denne saken. Jeg er opptatt av at folk skal ha fred og ro i sine nærmiljøer, og det betyr å ikke bli forstyrret med bønnerop. Finnes det motstridende bestemmelser i menneskerettskonvensjonen, så bryr jeg meg rett og slett ikke om det, for det blir for dumt, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim til Vårt Land.

Bakgrunnen er et forslag om forbud som legges fram på partiets landsmøte i helgen. Sist gang Frp foreslo noe slikt, konkluderte Justisdepartementet med at et generelt lovforbud mot bønnerop antakelig er i strid med religionsfriheten slik den er beskrevet i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Så vidt Vårt Land kjenner til er det i dag ingen norske moskeer som praktiserer bønnerop i offentligheten. Likevel mener Helgheim et forbud er på sin plass.

– Vi må få lagt ballen død først som sist. Bønnerop er noe folk flest ikke vil ha. Det har vi sett på debatten som har blusset opp når norske kommuner har gitt slike tillatelser tidligere. Det er til stor sjenanse og irritasjon for naboer som blir berørt sier Helgheim.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]