Tidligere kulturminister Trond Giske (Ap) er blant dem som møtes når Grande onsdag ettermiddag møter partiene på Stortinget for å sondere mulighetene for et bredt mediepolitisk forlik. Giske stiller i egenskap av å ha blitt mediepolitisk talsperson for Ap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Trond Giskes første oppdrag som mediepolitisk talsperson for Ap er et møte med kulturminister Trine Skei Grande (V) onsdag for å diskutere et stort medieforlik.

Det er Kampanje som melder at Giske har fått vervet som mediepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Den avgåtte Ap-nestlederen fikk plass i familie- og kulturkomiteen da han vendte tilbake til Stortinget etter sykmeldingen som ble utløst av metoo-anklagene mot ham før jul i fjor.

Giske sier at de store endringene som skjer både i bruk og teknologi, gjør at det er nødvendig å se på mediepolitikken med nye øyne.

– Mediepolitikken er for viktig til at det skal bli en politisk slagmark, sier Grande til Medier24.

Drøfte forlik

Onsdag ettermiddag møter hun de parlamentariske lederne og kulturpolitikerne på Stortinget for å diskutere mulighetene for et stort mediepolitisk forlik.

Bakteppet er Mediemangfoldutvalgets rapport, og aktuelle saker er finansieringen av NRK, finansieringen av en kommersiell kringkaster, produksjonstilskudd til avisene og innovasjonsstøtte til digitale medier og journalistikk.

– Jeg er veldig spent på om de andre partiene synes det er en god idé å finne en bredere enighet. Er det noe dette feltet står og faller på, er det om man er villig til å sette seg ned sammen, sier Grande.

Vil lytte

Giske, som selv var kulturminister fra 2001 til 2005, sier til Kampanje at Ap kommer til å lytte til hva kulturministeren har å si.

– Deretter skal vi forme vår politikk på bakgrunn av det regjeringen har å legge fram, sier han.

På sin Facebook-side rettet Giske kritikk mot mediene for bruken av anonyme kilder og for stort press da det stormet med metoo-anklager i vinter, men han avviser nå å svare på spørsmål om hans eget forhold til pressen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]