Kulturminister Trine Skei Grande (V) håper å få med seg partiene på Stortinget på et bredt medieforlik. Onsdag møtte hun opposisjonen til et dialogmøte. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kulturminister Trine Skei Grande (V) håper hun får de andre partiene på Stortinget med på et stort medieforlik. Onsdag inviterte hun til dialogmøte.

– Jeg håper vi finner flere partier som ønsker å jobbe sammen om dette, fordi jeg tror at mediepolitikken trenger noen bredere enigheter bak seg, sier Grande til NTB på vei inn til møtet på Stortinget onsdag ettermiddag.

– Nå ønsker jeg egentlig bare en avklaring på om dette er noe flere partier ønsker at vi skal jobbe med. Hvis vi ikke klarer å få til det, så skal regjeringen klare å legge fram saker, sier Grande.

Kulturministeren sier hun vil bruke møtet til å fortelle om hva regjeringen ser på som utfordringer og hvilke saker de jobber med.

Støtteordninger

– Så tror jeg vi må ha en runde på om vi både er enig om virkelighetsforståelsen når det gjelder utfordringene i Medie-Norge, og på hvor stor interessen er for å bli enige. Jeg kommer ikke til å legge fram noen løsninger i dag, det ville vært en dårlig start på en god dialog, sier Grande.

Kulturministeren sier spørsmålene om hvordan medienes støtteordninger skal finansieres fremover og hvordan de skal innrettes, er de vanskeligste spørsmålene.

Giske

– Vi må også sørge for at vi har en del objektive kriterier i bunn, så det er mulig for mediene å planlegge satsingene sine fremover.

Mediepolitisk talsmann for Ap, Trond Giske, var ordknapp på vei inn til møtet, men uttalte tidligere onsdag til Medier24 at de store endringene som skjer både i bruk og teknologi, gjør at det er nødvendig å se på mediepolitikken med nye øyne.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]