Frp-leder Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fremskrittspartiet tar mål av seg til å kapre velgere med skole og miljø. I tillegg håper partileder Siv Jensen å heise eldrepolitikk som en vinnersak.

To dager før Frps landsmøte åpner på Gardermoen, forteller partileder Jensen at hun ønsker å «bredde ut» partiet.

– Vi har høy troverdighet på samferdsel, innvandring og skatt og avgifter. Våre velgere liker oss mye på grunn av de sakene. Men det finnes også velgere som liker vår politikk på disse områdene, men som likevel ikke stemmer på oss, sier Siv Jensen.

Den analysen har ført til følgende konklusjon:

– Jeg mener vi må bli flinkere til å vise fram våre løsninger på områder som skole og miljø. Det vil jeg si noe om i åpningstalen til landsmøtet fredag.

Mat og privatisering

Jensen lover dessuten å snakke mye om eldreomsorg.

– Mat og ernæring er grunnleggende. Vi vet at mange eldre er underernært og at mange eldre er overmedisinert. Ofte henger dette sammen, sier Jensen og antyder at det kan komme et forslag under talen om dette temaet.

Kampen for private aktører er og blir en annen merkesak.

– Fra 1. juni, på min bursdag av alle ting, har Oslo kommune sagt opp avtalen om kjøp av sju demensplasser på Manglerudhjemmet, et av de kuleste eldresentrene jeg vet om. Dette tilbudet er både beboere og pårørende strålende fornøyd med. Men nå skal det avvikles som følge av et ideologisk drevet korstog på bekostning av mangfold, kvalitet og varme hender, lyder det fra Jensen.

Glemt rollen?

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol lurer på om Jensen har glemt at hun er finansminister og at partiet har en egen statsråd for eldre.

– Hun har mulighet til å bruke de store pengene på de store oppgavene. Men i stedet velger å la skattekutt til de med mest gå foran en god eldreomsorg, mener Kjerkol.

Eldrebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap) avviser kritikken fra Jensen:

– I disse dager har vi 700-800 sykehjemsplasser ute på anbud til private, ideelle aktører, så dette handler verken om ideologi eller korstog. Tvert om er vi i ferd med å erstatte gamle og utslitte sykehjem med topp moderne sykehjem etter mange år privatisering av det borgerlige byrådet i hovedstaden, sier hun.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]