Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

President Donald Trump kommer trolig på offisielt besøk til Storbritannia i juli, opplyser britiske regjeringskilder. Besøket har blitt utsatt flere ganger.

Trump skal ha møter med statsminister Theresa May, og kan muligens også få møte dronning Elizabeth eller andre medlemmer av den britiske kongefamilien, skriver avisen The Guardian , som siterer kilder i Downing Street.

Trump kan imidlertid ikke vente seg noe av den pomp og prakt som britene er så gode på. For den amerikanske presidenten vil ikke bli beæret med et statsbesøk, det vil være et offisielt besøk, som er mindre formelt. Dermed blir det verken tur i gullkaret opp The Mall eller gallamiddag på Buckingham Palace.

En talsmann for statsminister May vil ikke svare bekreftende på meldingen.

– Da statsministeren og presidenten møttes i Davos tidligere i år, sa de at deres medarbeidere ville få i stand et arbeidsbesøk, og vi vil komme med detaljer om det på et senere tidspunkt, sier talspersonen.

Etter det The Guardian erfarer, kommer Trump trolig til å reise til London etter NATO-toppmøtet i Brussel i midten av juli.

Besøket, dersom det blir gjennomført, er en gjenvisitt etter at statsminister Theresa May inviterte Trump da hun som første utenlandske regjeringssjef besøkte ham i Det hvite hus kort tid etter at han ble innsatt som president i 2017.

Planene for et Trump-besøk i Storbritannia har imidlertid vært svært omstridte. Både Londons ordfører Sadiq Khan, en rekke folkevalgte og mange andre briter har protestert mot at Trump kommer på offisielt besøk. Bakgrunnen er blant annet at Trump i fjor delte en omstridt video på Twitter som først ble lagt ut av en britisk ytre høyre-politiker.

Det har også vært argumentert med at det vil være pinlig for dronning Elizabeth å møte den brautende presidenten.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]