Rådhuset i Kristiansand Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse

Når Kristiansand slår seg sammen med nabokommunene, bør det kristne symbolet løven ut av kommunevåpenet, mener Songdalen-ordfører Johnny Greibesland (Sp).

Kristiansand, Søgne og Songdalen kommune skal slå seg sammen til en ny storkommune og må bli enige om et felles kommunevåpen. Debatten ser allerede ut til å bli betent.

I dag pryder en løve med en øks det snart 400 år gamle kommunevåpenet til Kristiansand, noe Greibesland ikke er en sterk tilhenger av, ifølge Fædrelandsvennen. Løven symboliserer nemlig Kristus.

annonse

– I dagens samfunn passer det seg ikke med religiøse symbol. Dette symboliserer Kristus, og løven har alle fire labbene på øksen. Det forbindes med makt og gjerne at man vil bruke vold for å få det gjennom. Man må i hvert fall få bort løven. Ikke ligner den mye på en løve heller, sier Greibesland.

Han mener løven heller ser ut som en ulv.

– Og det kan vi i hvert fall ikke ha, sier Senterparti-ordføreren.

Han får ikke støtte fra Kristiansand.

– Det er bra med symboler, også de kristne. Det reflekterer vår historie. Og dagens kommunevåpen reflekterer ikke bare Kristiansands historie, men hele regionens historie, sier varaordfører Tove Welle Haugland (KrF) i Kristiansand til avisa.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]