Egyptiske spesialstyrker på Sinai-halvøya. Foto: Ministry of Defence/Handout via REUTERS
annonse

30 militante islamister med bånd til IS og tre regjeringssoldater er drept på Sinaihalvøya i Egypt den siste uka, opplyser hæren i landet.

Rundt 200 IS-krigere og 33 regjeringssoldater skal være drept siden hæren i Egypt innledet en offensiv mot islamistgruppa på Sinaihalvøya i februar. Over 170 islamister er ifølge egyptiske myndigheter pågrepet.

Militante islamister, som har sverget troskap til IS, har drept flere hundre soldater og politifolk i angrep på Sinaihalvøya siden Egypts militære grep makten i et kupp i 2013 og kastet landets folkevalgte president Mohamed Mursi og titusenvis av andre fra Det muslimske brorskap i fengsel.

annonse

NTB-AFP
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]