Peter Madsen er dømt til livsvarig fengsel for drapet på Kim Wall. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
annonse
annonse

Tingretten i København mener Peter Madsen (47) er skyldig i å ha drept den svenske journalisten Kim Wall (30). Han dømmes til fengsel på livstid.

Dommerne, som består av en fagdommer og to meddommere, mener dermed det er bevist at Madsen drepte Wall om bord i ubåten Nautilus 10. august i fjor.

Madsen ble funnet skyldig på samtlige tiltalepunkter om drap, seksuell mishandling og likeskjending. Dommen som ble avsagt onsdag klokken 13, er enstemmig og i tråd med aktors påstand. Fengsel på livstid er den strengeste straffen man kan idømmes i Danmark.

annonse

Peter Madsen, iført svarte klær, satt og kikket ned i bordet da dommen ble lest opp, melder danske medier. Walls foreldre, som har fulgt det meste av saken, var ikke til stede i retten da dommen ble lest opp.

Saken, som har vakt stor oppsikt verden over, startet i august i fjor. Frilansjournalisten Wall jobbet med en sak om Madsen, og etter flere forsøk sa 47-åringen ja. Intervjuet skulle foregå 10. august i Madsens egenbygde ubåt. Ved 19-tiden forlot de Refshaleøen i København.

Fartøyet ble meldt savnet seks timer senere av Walls kjæreste. Etter en leteaksjon ble ubåten funnet fredag 11. august i Køge Bugt sør for København. En halvtime senere sank båten. Madsen ble berget, men det var ingen spor etter Wall.

Halvannen uke etter at hun ble meldt savnet, ble torsoen av Wall funnet i strandkanten ved Amager i København. I løpet av høsten ble resten av kroppsdelene funnet.

annonse

I retten har Madsen kun erkjent likskjendingen, men har hevdet at Wall døde som følge av kullosforgiftning om bord i ubåten. Dette har blitt avvist av flere vitner i saken.

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon