James Comey stiller til fotografering i bokhandelen Barnes & Noble i New York i forbindelse med lanseringen av boka «A Higher Loyalty» 18. april. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere FBI-sjef James Comeys bok «A Higher Loyalty» har i løpet av en uke blitt solgt i over 600.000 eksemplarer.

Tallet inkluderer både trykte utgaver, lydbøker og e-bøker, opplyser forlaget Flatiron Books.

Memoarene til den tidligere FBI-sjefen, som fikk sparken av president Donald Trump, har vært en av årets mest omtalte utgivelser.

I boka skriver han blant annet om etterforskningen av Hillary Clintons bruk av en privat epostkonto mens hun var utenriksminister. Og ikke minst beskriver han i detalj sine merkverdige møter med Trump, en mann han omtaler som «serieløgner» og en slags «mafiaboss», og som han mener ikke har den moralske standarden som kreves av en amerikansk president.

Trump har svart med å kalle Comey for en «løgnaktig slimball».

«A Higher Loyalty» ble utgitt 17. april, og er den heteste politiske boka siden Michael Wolff utga «Fire and Fury» i januar, en bok som allerede er blitt solgt i millioner av eksemplarer. Også Wolff kommer med oppsiktsvekkende beskrivelser av Trumps oppførsel og livet i Det hvite hus.

Men Comeys bok kan så langt vise til langt sterkere salgstall enn hva «Fire and Fury» solgte de første dagene. Det kan blant annet ha sammenheng med at Comeys bok er blitt snakket om i ukevis, og at den før utgivelsen var trykket i hele 850.000 eksemplarer. Wolffs bok derimot, var kun trykket i 150.000 eksemplarer, og mange butikker gikk tom for boka i løpet av få dager.

NTB-AP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]