Taxfree-salget når nye høyder. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
annonse

Det ble solgt vin, sprit og kosmetikk for nærmere fire milliarder kroner på Oslo lufthavn i fjor.

Tallene kommer fra det private selskapet Travel Retail Norway (TRN), som driver de tre store taxfreebutikkene på flyplassen – to i avgangshallen og én ved ankomst.

Ifølge Dagens Næringsliv steg omsetningen ved butikkene med sju prosent i fjor, til ny rekord og nær 3,9 milliarder kroner. Dette tilsvarer cirka 245 kroner per passasjer som reiste til og fra utlandet.

Selskapet har omsetningsbasert leie og betalte 1,9 milliarder kroner – cirka halvparten av omsetningen – videre til statlige Avinor i fjor.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]