Foto: REUTERS/Kacper Pempel
annonse

Echo regnes som Tysklands viktigste musikkpris. Men nå mener den tyske musikkbransjeforeningen BVMI at prisens omdømme er blitt så ødelagt at det trengs en helt ny start.

Tidligere i april vant rapperne Kollegah & Farid Bang en pris for albumet «Jung, brutal, gutaussehend 3″ («Ung, brutal og pen 3″). Det er en strofe i låten “0815” som har vakt bestyrtelse, der det heter: «Mine muskler er mer definerte enn en Auschwitz-fanges».

Duoen har siden beklaget, og plateselskapet deres har gitt 100.000 euro (970.000 kroner) til en kampanje mot antisemittisme.

annonse

Likevel har flere kjente tyske musikere levert tilbake sine Echo-priser, samtidig som sponsorer har trukket seg fra arrangementet.

– Hendelsene som har preget årets Echo, og som styret har beklaget, kan ikke være ugjort, men vi kan forsikre om at en slik feil ikke vil skje igjen i framtiden, heter det i en uttalelse fra BVMI.

Musikkbransjeforeningen vil nå jobbe for å etablere en ny pris med et nytt navn.

annonse

Saken har også ført til en sterk reaksjon fra landets utenriksminister Heiko Maas.

– Antisemittiske provokasjoner har ikke fortjent noen priser, de er rett og slett forkastelige. At en slik pris ble delt ut på minnedagen for holocaust, er skammelig, har Maas uttalt.

(©NTB)

NTB-DPA

ann.fredriksen@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse