Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Facebooks resultat i første kvartal vokste med 63 prosent til 5 milliarder dollar.
Kvartalsresultatet til IT-giganten ble lagt fram onsdag. Facebooks inntekter fra reklame har vokst 50 prosent til 11,8 milliarder dollar – tilsvarende 94 milliarder kroner.

Det tyder ikke på at driften er hardt rammet av den såkalte Cambridge Analytica-skandalen.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg konstaterer at 2018 har begynt bra, til tross for «viktige utfordringer».

annonse

I likhet med andre sosiale medier samler Facebook inn enorme mengder informasjon om brukerne. Informasjonen gjør det mulig for annonsører å utvikle spesialtilpasset reklame for å påvirke ulike grupper mennesker.

Facebook er kommet i hardt vær etter avsløringen av at selskapet Cambridge Analytica brukte informasjon samlet inn via Facebook til å utvikle markedsføringsverktøy som ble brukt til å hjelpe Donald Trump med å bli valgt til president.

I tillegg anklages russiske myndigheter for å ha brukt Facebook og andre sosiale medier til å hjelpe Trump i valgkampen i USA i 2016.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]