Ulsrud videregående skole i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Rektor ved Ulsrud videregående skole i Oslo har gitt lærer Simon Malkenes en reprimande etter uttalelser han kom med i NRK.

Onsdag ble det kjent at skoleledelsen ved Ulsrud videregående skole ikke kommer til å opprette personalsak mot Malkenes.

Men det som ikke er kjent er at rektor David Dunlop har gitt Malkenes en såkalt tilrettevisning, også beskrevet som en advarsel, reprimande eller irettesettelse, skriver Aftenposten.

– Skoleledelsen sier at saken er avsluttet, men resultatet er at rektor har konkludert med at Malkenes må ha en tilrettevisning, sier tillitsvalgt Odd Erling Olsen i Utdanningsforbundet Oslo.

Olsen forklarer at det er en muntlig tilrettevisning som er skriftliggjort i referats form.

Malkenes er nå sykmeldt og ønsker at Utdanningsforbundet tar seg av mediehenvendelser.

I mars beskrev Malkenes en typisk skoletime i Dagsnytt 18. Han brukte ikke elevenes navn, men forbokstavene deres. Han ble deretter beskyldt i et debattinnlegg i Aftenposten for å ha krenket sine elever i debatten om fritt skolevalg.

Innlegget skal ha blitt skrevet av elever som følte seg krenket, men i ettertid har det blitt sådd tvil om innlegget var ekte ettersom dokumentet ble opprettet på datamaskinen til en avdelingsleder på skolen.

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  • 280
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]