Illustrasjonsfoto: SCANPIX
annonse
annonse

VG er felt i Pressens Faglige Utvalg etter klage fra tidligere ambassadør Stig Traavik, skriver Medier24. Også Finansavisen ble felt.

VG avslørte sommeren 2017 at Traavik skal ha innledet hemmelige forhold til flere kvinner – hvor en av dem fikk 1,4 millioner kroner i norsk bistand til organisasjonen hun ledet.

VG presenterte flere omfattende nyhetsreportasjer om forholdene, men avisen lot være å publisere hans svar i en av oppfølgersakene.

annonse

Traavik klaget inn Verdens Gang på ti punkter – og fikk medhold på ett av dem, skriver Medier24.

I samme møte ble også Finansavisen felt for Trygve Hegnars leder om den tidligere ambassadøren. Under tittelen «Sex i UD» skriver avisens redaktør om saken og Traaviks relasjoner.

PFU slår fast at redaktøren var i sin fulle rett til å omtale saken, og gir ikke Traavik medhold i alle de ni punktene den tidligere ambassadøren klager avisen inn for.

annonse

Men på ett punkt får Finansavisen kritikk – og det er på punkt 3.2 om kontroll av opplysninger. Hegnar skriver nemlig flere ganger at Traavik «hadde tre elskerinner samtidig», og ordet samtidig var ikke riktig. PFU fastslår at dette i seg selv ikke er en stor feil, men mener at avisen her har en «upresis beskrivelse av de utenomekteskapelige forhold», skriver Medier24.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon