Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Sp-politikeren Morten Søberg vurderer å anmelde bruken av mobiltelefonen hans til politiet, skriver Adresseavisen.

Det var fra Søbergs telefon trakasseringsmeldingen ble sendt til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete under hytteturen på Storlien i 2016.

Senterpartiet har nå politianmeldt meldingen som ble sendt til Navarsete. Få, inkludert mottaker Navarsete, tror det var Søberg som sendte meldingen selv. Men også de ni andre turdeltakerne nekter for å ha sendt meldingen.

annonse

«Eg tek oversendinga av saka til politiet til vitande. Ellers har eg søkt juridiske råd vedrørende mogleg melding til politiet av identitetstjuveri», skriver Søberg i en tekstmelding til Adresseavisen.

Han skriver videre at han også har diskutert med en advokat en eventuell reaksjon på offentliggjøringen av meldingen med bilde av ham selv og en av døtrene hans.

«Inntil vidare ynskjer eg å venta og sjå», skriver Søberg.

annonse

Denne uken trakk Ola Borten Moe seg midlertidig fra vervet som nestleder i partiet. Det var han og hans venner som var i hytta på Storlien.

– Trist, er alt Borten Moe ville si torsdag formiddag da avisa ba om en kommentar til at ingen av vennene hans ville ta ansvar for meldingen – og at Senterpartiet derfor valgte å gå til politiet.

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp), som også var med på turen, skriver følgende i en tekstmelding til avisa:

– Som uskyldig rammet i denne saken så ønsker jeg mest av alt at den blir avklart. Sånn sett er vel jeg inhabil til å vurdere om det er riktig å bruke knappe politiressurser på den.

Politiet vil diskutere anmeldelsen fra Sp om kort tid

Politiet opplyser at de har mottatt anmeldelsen fra Senterpartiet, og sier saken skal diskuteres med statsadvokaten om kort tid.

annonse

– Vest politidistrikt bekrefter at vi har mottatt anmeldelsen fra Senterpartiet i formiddag. Saken vil bli diskutert med statsadvokaten og tatt stilling til i løpet av kort tid. Utover dette har vi ingen utfyllende opplysninger, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

Det var generalsekretær Knut M. Olsen som leverte politianmeldelsen til Lærdal lensmannskontor torsdag klokken 10. Anmeldelsen ble levert i Lærdal, ettersom det er her tidligere partileder Liv Signe Navarsete bor.

– Grunnen til at Senterpartiet anmelder dette til politiet, er at Navarsete har varslet saken til partiet i tråd med organisasjonens etiske retningslinjer, og at partiet over lengre tid har forsøkt å oppklare saken og finne fram til den eller de som står bak meldingen, uten at det har ført fram, skriver Olsen i anmeldelsen.

Videre skriver han at partiet har hatt kontakt med alle de ti deltakerne på hytteturen på Storlien i Sverige i 2016, da meldingen til Navarsete ble sendt gjennom Facebook-tjenesten Messenger. Alle ti nekter imidlertid for å ha kjennskap til at en slik melding ble sendt til Navarsete.

– Meldingen er etter sitt innhold grovt krenkende, og særlig ut fra den aktuelle konteksten framstår avsendelsen av meldingen å være et mulig straffbart forhold. Med den oppmerksomhet denne type ytringer har fått i kjølvannet av metoo-kampanjen, bør saken avklares gjennom straffeprosessuell etterforskning og strafferettslig vurdering, skriver Olsen.

Senterpartiet betegner saken som en belastning for partiet både fordi det har skjedd en grov handling overfor en av partiets stortingsrepresentanter og fordi en rekke personer er under mistanke, flere av dem med tilknytning til partiet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon