Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas holder en tale på en konferanse om Jerusalem i Kairo i Egypt, 17. januar 2018. Foto: AP/Amr Nabil
Del saken
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Flott luksusbolig, privatfly for presidenten, Mercedes og lønn til ikke-arbeidene parlamentarikere. En fersk rapport viser at det foregår en stor pengesløsing i de palestinske selvstyremyndighetenes regi.

Rapporten er utgitt av «Coalition For Accountability And Integrity» (Koalisjonen for ansvarlighet og integritet), AMAN, en organisasjon som ble grunnlagt i 2000 av en rekke frivillige organisasjoner som arbeider på områder som demokrati, menneskerettigheter og godt styresett.

AMAN-rapporten, med tittelen “Integrity and Combating Corruption: Palestine 2017,” undersøker forekomsten av korrupsjon og mangel på åpenhet og økonomisk ansvar hos de palestinske myndighetene i 2017. Det er en av de mest omfattende rapportene som undersøker den utbredte korrupsjonen og bruken av offentlige midler fra de palestinske myndighetene.

Rapporten viser eksempel til at de palestinske selvstyremyndighetene investerte 17,5 millioner dollar i oppførelsen av et “presidentpalass” for Mahmoud Abbas. Slottet ble bygget på et område på 4 700 kvadratmeter. Etter at Abbas ble kritisert for prosjektet, bestemte han seg for å forvandle slottet til et stort nasjonalt bibliotek. Samtidig er det mangel på sykehus, og veier som forfaller.

I januar kjøpte de palestinske myndighetene nytt privatfly til sin leder, president Mahmoud Abbas, til en verdi av 50 millioner dollar. Denne saken ble blant annet omtalt av World Israel News og Times of Israel. Palestinske tjenestemenn sier at flyet vil bli finansiert ved hjelp av 30 millioner dollar fra det palestinske nasjonale fondet, og resten fra de palestinske selvstyremyndighetenes årlige budsjett.

Ifølge rapporten fikk, og fortsatt får, medlemmer av den palestinske lovgivende forsamlingen (PLC), det palestinske parlamentet, månedlig godtgjørelse, selv om parlamentet har blitt lammet i mer enn ti år som følge av tvisten mellom Abbas’ Fatah fraksjon og Hamas.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]