Theresa May kan se fram til å omsider få ta imot Donald Trump på britisk jord. Foto: AP/NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det dreier seg om et såkalt «arbeidsbesøk». Både Det hvite hus og den britiske regjeringen bekreftet torsdag datoen for besøket, som ble omtalt av avisa The Guardian dagen før.

– Jeg kjenner presidenten, og han ser virkelig fram til besøket, sier Woody Johnson, USAs ambassadør i Storbritannia.

Utsatt flere ganger

Theresa May var den første utenlandske regjeringssjefen som besøkte Trump etter at han ble innsatt som president i 2017.

May var også raskt ute med å invitere Trump til Storbritannia – men besøket er blitt utsatt en rekke ganger.

Både Londons ordfører Sadiq Khan, en rekke folkevalgte og mange andre briter har protestert mot planene. En av årsakene er at Trump i fjor delte omstridte muslim-kritiske videoer på Twitter som først var blitt lagt ut av en britisk ytre høyre-politiker.

Planlegger demonstrasjon

Det har også vært argumentert med at det vil være pinlig for dronning Elizabeth å møte Trump dersom han hadde kommet på et formelt statsbesøk.

Et slikt besøk omfatter alltid et møte med dronningen, og det var det som opprinnelig lå i kortene da May inviterte den ferske amerikanske presidenten tidlig i fjor. Et arbeidsbesøk har lavere status, og innebærer mindre pomp og prakt.

En britisk gruppe som kaller seg Stand Up To Trump, har allerede begynt å planlegge en stor demonstrasjon mot presidenten.

Målet er en massiv protest mot Trumps politikk, som gruppa mener er basert på «rasisme, krig og hat».

NTB-AP-DPA

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]