Cecilia Brækhus får en smell mot Mikaela Lauren (til venstre). Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den anerkjente bokseredaktøren Phil Jay mener Cecilia Brækhus kan få en gigantkamp i USA om hun slår Kali Reis natt til søndag.

Betyr det starten på et amerikansk eventyr for Brækhus? Jay leder nettstedet WorldBoxingNews (WBN) og er en svært erfaren boksemann.

– Hun har allerede sementert sin plass som «The first lady» gjennom alle sine titler og å være ener i såkalt «pound for pound»-ranking. Jeg mener at Brækhus er med helt der oppe i toppen sammen med Cristy Martin og Laila Ali (begge amerikanske), sier Jay til NTB på spørsmål om hvor han ranker Brækhus i boksehistorien.

Martin la opp i 2012 etter 49 seirer på 59 kamper. Ali sluttet i 2007 som ubeseiret i 24 oppgjør.

– Cecilia bygger opp profilen sin her i USA med denne kampen, og det kan bare bli bedre framover. Hun har et bra team bak seg.

Topp?

– Er det marked for en virkelig storkamp for jentene i USA?

– Det tror jeg. Skulle Brækhus og Claressa Shields (OL-vinner i 2016) møtes, er det ingen grunn til at den kampen ikke skulle være høyt på plakaten under et VM-tittelstevne for menn. Den kunne nok også kanskje kunne stå helt på egne bein om arrangørstedet ble det rette, sier Jay til NTB.

Shields har vunnet sine fem proffkamper. Hun avsluttet som amatør med 77 seirer på 78 forsøk.

Til helgen bokser Brækhus på stevnet der Gennady Golovkin går hovedkamp.

Motstander Reis sa nylig dette om kampen:

– Hun er ubeseiret og har vært regjerende verdensmester i lang tid, og jeg kan ikke vente med å gå kampen. Jeg er veldig glad for denne kampen, veldig takknemlig for denne kampen og veldig klar for denne kampen, sier hun blant annet i en Youtube-video.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]