Etterretningskomiteen konkluderer med at Trumps valgkampteam ikke samarbeidet med Russland for å påvirke valgresultatet i 2016. Foto: AP/Carolyn Kaster
annonse
annonse

Etterretningskomiteen i Representantenes hus konkluderer med at Trumps valgkampteam ikke samarbeidet med Russland for å påvirke valgresultatet i 2016. 

Komiteen, som har republikansk flertall, offentliggjorde fredag sin siste rapport og avsluttet etterforskningen, til tross for protester fra Demokratene.

Etterforskningen startet som et felles prosjekt på tvers av partiene, men endte med krangling mellom republikanske medlemmer på den ene siden og demokratiske på den andre.

annonse

Republikanerne la allerede i mars fram sine viktigste funn.

Samtidig fortsetter den spesialutnevnte etterforskeren Robert Mueller sin etterforskning. Det gjør også etterforskningen til etterretningskomiteen og justiskomiteen i Senatet.

Etterretningskomiteen i Representantenes hus kom fram til at Russland forsøkte å så splid i USA ved hjelp av nettangrep og sosiale medier, men at det ikke skjedde i samarbeid med Trumps team.

annonse

Demokratene i komiteen er dypt uenige med konklusjonene. De mener at komiteen ikke har snakket med nok vitner, og heller ikke samlet nok bevis for å konkludere slik den gjør.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon