Magnus Carlsen styrer mot seier i Shamkir Chess-turneringen. Her et bilde fra i vinter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
annonse

Magnus Carlsen banket inderen Anish Giri med svarte brikker og beholdt ledelsen i storturneringen Shamkir Chess fredag. Nordmannen styrer mot sammenlagtseieren.

Seieren var nordmannens tredje i turneringen. Fem er endt med remis, og Carlsen avslutter turneringen lørdag i spill med hvite brikker mot kineseren Ding Liren. Ding er på 2.-plass bak Carlsen i sammendraget. Carlsen vinner turneringen om han spiller minimum remis i avslutningskampen. Ding vinner turneringen med seier over Carlsen.

Ingen andre deltakere har muligheten til sammenlagtseier med kun én kamp igjen å spille.

Carlsen har vunnet Shamkir Chess sammenlagt to ganger tidligere.

Magnus Carlsen har spilt 31 kamper på rad uten tap, men det var ikke gitt at han skulle slå Giri fredag. Carlsen har bare vunnet to av de siste 20 kampene mot nederlenderen.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]