Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 25-årig mann er dømt til fengsel i fire og et halvt år for å med øks ha forsøkt å drepe en tilfeldig mann på Lademoen i Trondheim.

Ifølge Adresseavisen ble dommen fra Sør-Trøndelag tingrett forkynt fredag ettermiddag.

I retten forklarte den tiltalte at han hadde mål om «å ta en person», noe han gjorde etter fem timers vandring i Trondheim sentrum den 18. november i fjor.

annonse

Offeret, en mann i 30-årene, overlevde angrepet. Han har forklart at han ikke husket hva som hadde hendt da han våknet dagen etter.

– Jeg våknet neste dag med masse blod i senga. Jeg visste ikke hva som hadde skjedd, sa den fornærmede i retten ifølge Adresseavisen.

Avisen skriver at den dømte 25-åringen selv meldte seg for politiet. Aktoratet la ned påstand om seks års fengsel og mente at mannen hadde handlet med overlegg.

annonse

Retten konkluderte imidlertid med at den forutgående planleggingen ikke var av det omfanget som aktoratet hevdet. Dermed ble dommen mildere enn aktors påstand.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon