En mann i 20-årene er etterlyst etter Holmlia-skytingen. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En mann i 20-årene er internasjonalt etterlyst etter tirsdagens skyting på Holmlia senter. Hans forsvarer tror klienten kommer til å kontakte politiet.

– Vi har ingen grunn til å tro at han er farlig, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem ved Oslo-politiets seksjon for etterforskning av alvorlige voldshendelser til NTB.

Den etterlyste mannen er født i 1997. Han er en kjenning av politiet, som tror at vedkommende befinner seg i Oslo-området. Vedkommende er siktet for drapsforsøk etter at en 18-åring ble skutt i beinet på Holmlia i Oslo tirsdag.

Trygve Staff, den etterlystes forsvarer, ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

– Jeg har en oppfatning av at han selv kommer til å ta kontakt med politiet, sier Staff til NTB.

– Ikke tilfeldig offer

Solem sier at politiet vet at det er blitt skutt med et skytevåpen. Hun vil imidlertid ikke kommentere hvorvidt det er gjort et beslag av et gjerningsvåpen.

Den fornærmede er ikke livstruende skadd, men er foreløpig ikke blitt avhørt av politiet.

– Vi tror ikke at fornærmede var et tilfeldig offer, sier Solem om mannen.

Både offeret og den mistenkte er norske statsborgere. Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om motivet for skytingen.

– Det er det for tidlig å si noe om. Når vi har fått avhørt den fornærmede i neste uke, kan vi belyse mer om bakgrunnen for hendelsen, sier Solem.

Søker på Østlandet

Hun ber publikum ta kontakt med politiet om de ser den etterlyste, som politiet fredag utstedte etterlysning med bilde og navn på.

– Vi har grunn til å tro at han befinner seg i Oslo-området, sier Solem, for så å legge til at politiet har iverksatt et omfattende søk etter den siktede.

Søket dreier seg i hovedsak om østlandsområdet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]