Barnetrygden har ikke vært prisjustert siden 1996. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
annonse
annonse

Fremskrittspartiet vil beholde barnetrygden som universell ordning, men øke og skattlegge den, sier stortingsrepresentant Erlend Wiborg til Aftenposten.

– Da vil de som tjener minst, få enda mer utbetalt enn i dag, de som tjener middels, vil komme ut omtrent som i dag, mens de som tjener mer, vil få mindre utbetalt, sier Wiborg til avisen.

Han leder et utvalg i Fremskrittspartiet som nå gjennomgår flere av velferdsytelsene i Norge. Spørsmålet om sykelønnen er ennå uavklart, men når det gjelder barnetrygden, er partiet beredt til å konkludere.

annonse

– Vi anbefaler å beholde barnetrygden som en universell ordning, men samtidig øke og skattlegge den, sier Wiborg, som leder Stortingets arbeids- og sosialkomité.

I fjor gikk SV og Sp inn for å øke barnetrygden, som ikke engang har vært prisjustert siden 1996. Venstre vil beholde dagens nivå, men vedtok i 2017 å behovsprøve den. KrF landet på den modellen som Frp nå også kan komme til å gå for: Øke og skattlegge den.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon