Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fremskrittspartiet fikk 5.350 nye medlemmer etter Listhaug-saken. De kan bli en maktbase for Sylvi Listhaug, tror samfunnsforsker.

På Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen i helgen skal de behandle en årsmelding som viser det laveste antallet medlemmer i partiet siden år 2000. Ved nyttår var det bare 14.585 som hadde betalt kontingent. Det er vel 8.000 færre enn toppåret 2009.

– Det har vært en helt ekstraordinær innmelding til partiet. Siste oppdaterte tall var 5.350 nye medlemmer i perioden 13. mars til 10. april, sier Frps generalsekretær Fredrik Färber til Bergens Tidende.

Färber understreker at man ikke vet om alle disse blir værende i partiet og betaler kontingent.

– Blankettene for kontingent går ut i disse dager. Det offisielle medlemstallet for 2018 vil bestå av dem som betaler kontingent. Derfor er det for tidlig å si hva det endelige medlemstallet for i år blir, sier han.

Om en stor andel av medlemmene blir værende og etter hvert aktive i partiet, vil de utgjøre rundt en firedel av medlemsmassen. Det kan på sikt påvirke Frps politikk, tror Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

– Men da må de ikke bare være støttemedlemmer, men delta på medlemsmøter, ta verv og stemme fram kandidater, sier forskeren til avisen.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]