Tysklands statsminister Angela Merkel under en felles pressekonferanse med USAs president Donald Trump i Det hvite hus fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at atomavtalen med Iran ikke er «tilstrekkelig» til å begrense Irans atomprogram i sin nåværende form.

Uttalelsen fra Merkel kom under en felles pressekonferanse med USAs president Donald Trump etter et møte mellom de to i Det hvite hus.

Trump har flere ganger truet med å trekke USA fra avtalen, og USAs nye utenriksminister Mike Pompeo sa tidligere fredag at det er usannsynlig at Trump vil bli værende i avtalen dersom det ikke skjer noe vesentlig med den.

Også Frankrikes president Emmanuel Macron sa under sitt USA-besøk nylig at han ønsker en ny avtale med Iran, som et tillegg til atomavtalen. Iran har på sin side avvist enhver endring av avtalen.

Under pressekonferansen fikk Merkel også spørsmål om hun hadde fått forsikringer om at Tyskland ville bli unntatt varslede toll på stål og aluminium. Da svarte hun at hun og Trump hadde utvekslet synspunkter om temaet uten å komme fram til en endelig konklusjon.

– Det er opp til president Trump å ta en beslutning, slo hun fast.

Hun skrøt også av Trumps «sterke standpunkt» i spørsmålet om Nord-Korea og sa det hadde «åpnet nye muligheter».

Den amerikanske presidenten fikk flere spørsmål om Nord-Korea under pressekonferansen og svarte han blant annet at han ville møte Kim Jong-un i løpet av de kommende ukene og at «to land» blir vurdert som mulige vertssteder.

Han ville ikke kommentere hvorvidt han hadde snakket med Kim personlig, men sa at de har «et godt arbeidsforhold».

NTB-AFP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]