To norske kvinner har sittet i fengsel i Dubai i De forente arabiske emirater, de er nå løslatt og på vei hjem. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kvinnene, som er i midten av 20-årene, har vært varetektsfengsel i Dubai i én uke og tre dager, melder NRK.

Familiene får konsulær bistand fra norske myndigheter. I tillegg har de engasjert advokat som hjelper dem. Ifølge familien skal de to unge kvinnene ha blitt pågrepet sammen med flere andre utlendinger.

– Vi aner ikke hvorfor de sitter i politiets varetekt. Dette er en fortvilet situasjon, sier faren til en av de to kvinnene. Det skal foreløpig ikke foreligge noen siktelser i saken.

Overfor VG bekrefter pressekontakt Guri Solberg i Utenriksdepartementet at to norske borgere er varetektsfengslet i De forente arabiske emirater. Solberg, sier at de ikke kommer til å gi ut noen detaljer i saken, og kan heller ikke bekrefte ikke kjønn og alder på de fengslede.

Til NRK sier ambassadør Jens Eikaas at en av ambassadens ansatte har møtte kvinnene i fengslet.

– Vi forsøker å bistå dem så godt vi kan med de muligheter vi har, sier Eikaas.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til moderator[email protected]