DNB-sjef Rune Bjerke (t.v.) og SpareBank1-sjef Finn Haugan (t.h.) under en pressekonferanse i november i fjor der de redegjorde for planen om å slå sammen Vipps, BankAxept og BankID Norge. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Konkurransetilsynet har gitt klarsignal til at Vipps fusjonerer med BankID og BankAxept, men har satt viktige forutsetninger for godkjenningen.

For at fusjonen skal godkjennes må nemlig BankID og BankAxept gjøres tilgjengelig for konkurrerende betalingsløsninger.

– Markedet for betalingsløsninger er i sterk utvikling. Tilgang til BankID og BankAxept er sentralt for at konkurrerende betalingsløsninger skal ha mulighet til å konkurrere effektivt mot det fusjonerte selskapet, sier konkurransedirektør Lars Sørgård.

Over 120 ansatte

Tilsynet varslet den 20. februar at fusjonen måtte vurderes fordi den kunne begrense konkurrerende betalingsløsningers muligheter til å konkurrere effektivt i markedet. Nå har partene kommet med et tilbud om såkalt avhjelpende tiltak som imøtekommer bekymringene. Dermed kan Konkurransetilsynet gi grønt lys.

– Konkurransetilsynet har i dialogen med de fusjonerende selskapene vært tydelig på at tilgang til BankID og BankAxept er sentralt for å legge til rette for effektiv konkurranse om å tilby norske forbrukere gode og rimelige betalingsløsninger, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Det nye selskapet blir det største i Norden i sitt slag, men venter fortsatt på nødvendig godkjenning fra Finanstilsynet. Selskapet får over 120 ansatte og blir helnorsk.

– Vi går nå i gang med å bygge en svært kompetent organisasjon med høy gjennomføringskraft. Jeg gleder meg til å lede så mange flinke og engasjerte folk, sier Vipps-sjef Rune Garborg som leder det nye selskapet.

Fire vilkår

Dette er Konkurransetilsynets vilkår som nå er oppfylt:

* Forpliktelse til å tilby BankID til konkurrerende betalingsløsninger på ikke-diskriminerende vilkår.

* Forpliktelse til å tilby nødvendige tjenester for utstedelse av virtuelle BankAxept-kort til konkurrerende betalingsløsninger på ikke-diskriminerende vilkår.

• Forpliktelse til å tilby BankAxept også som separat tjeneste.

* Vedtaket gjelder i 3 år med adgang for Konkurransetilsynet til å fornye vedtaksperioden.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]