Maliske tropper sammen med tidligere tuareg-opprørere patruljerer de nordlige områdene i Mali. Fredag ble mer enn 30 tuareger drept av mistenkte jihadister. Foto: AP Photo/Baba Ahmed
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mistenkte jihadister har drept over 30 tuareger, inkludert kvinner og barn, ved Malis nordøstlige grense mot Niger, sier flere kilder til AFP.

Den tidligere tuaregiske opprørsgruppen MSA og stammeledere sier massakren fant sted fredag, en dag etter et annet angrep der væpnede angripere på motorsykler drepte tolv utenfor tettstedet Anderamboukane helt øst i landet.

–Det er 43 som er drept i to dager, alle sivile, fra samme samfunn, sier stammeleder Sidigui Ag Hamadi til AFP fra den regionale hovedstaden Meneka.

– Våre krigere ødelegger basene deres og utrydder dem. De har uskyldige sivile som mål, legger han til, og sier han ser på drapene som hevn for angrep mot jihadister fra væpnede tuaregiske grupper.

Også MSA sier at 43 har blitt drept i landsbyene Aklaz og Awakassa. Gruppen ber myndighetene i Mali og Niger om å gjøre tiltak som sørger for en «umiddelbar slutt på disse grusomhetene».

Menaka-guvernør Daouda Maiga understreker på sin side at dødstallet ikke bør tas for gitt før offisielle observatører har ankommet stedet.

– Det er flere ulike versjoner, men jeg vet det er kvinner og barn blant ofrene, i tillegg til eldre, sier Maiga til AFP.

Til Reuters sier han at angrepene trolig ble gjennomført for å fremprovosere en etnisk konflikt mellom tuareg-folket og fulani-folket.

Tuareger er et nomadefolk som bor i en rekke land i Sahel-regionen. Fulani-folket er også spredt rundt om i Sahel-landene. Regjeringen i Mali og de væpnede gruppene som støtter dem, inngikk i juni 2015 en fredsavtale med tuareg-opprørere nord i landet.

NTB-AFP-Ritzau
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]