Aina Stenersen fra Oslo FrP. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det skrives mye om innvandring i Resett, og det snakkes mye om innvandring på Fremskrittspartiets landsmøte. Det har sin naturlige årsak i at innvandringen har en innvirkning på stort sett alt annet i samfunnet vårt, og er således et veldig omfattende tema. Men, meningsmålinger tyder på at det er mange innvandringskritiske velgere utenfor Fremskrittspartiets velgerrekker. Hva må partiet gjøre for å få utnyttet sitt fulle potensiale? Skremmer FrPs tendenser mot økonomisk liberalisme vekk innvandringskritikere, som ønsker en sterk velferdsstat?

Aina Stenersen i Oslo FrP sier at hun tror det kun er et spørsmål om tid før de andre partiene kopierer FrPs politikk på området fullstendig.

– Jeg tror det kun er et tidsspørsmål før de andre partiene får øynene opp for FrPs politikk. Vi ser at Arbeiderpartiet har kommet etter i noen spørsmål, og akseptert deler av vårt syn som en sannhet. Men partiet må breddes, alle vet at vi er opptatte av innvandring og samferdsel. Nå blir oppgaven å å synliggjøre vårt fokus på skolepolitikk og miljøpolitikk. De store mengdene plast som havner i havet ser vi på som et stort problem, og jeg er veldig glad for at mange i partiet engasjerer seg i dette spørsmålet. Vi vil øke panten, redusere mengden plastemballasje og redusere matavfall. Vi trenger gode miljøløsninger for folk flest, sier Stenersen.

Michael Torp fra Østfold er langt på vei enig med sin partikollega fra Oslo. Han sier at Fremskrittspartiet er for en sterk stat som tar seg av viktige oppgaver, og at en ikke har noen grunn til å frykte amerikanske tilstander med FrP i regjering.

– Vi må vektlegge forskjellige ting. Vi må selvfølgelig poengtere hele tiden hvor viktig innvandringspolitikken er for alt annet i samfunnet vårt. Gode skoler, og en god eldreomsorg og helsevesen skal finansieres. Da er det ikke bærekraftig på sikt å ta i mot innvandrere som produserer mindre enn den opprinnelige befolkningen. Vi ser i Sverige at de reduserer pensjonene, fordi utgiftene etterhvert har vokst seg så store. Slik kan det bli i Norge også, uten FrP ved roret.

Han er tydelig på at partiet støtter den norske velferdsmodellen.

– Vi ønsker en stat som tar ansvar for viktige oppgaver i samfunnet vårt. Vi ville blitt kalt sosialister av demokrater i USA. Da jeg meldte meg inn i FrP var det fordi partiet setter enkeltmennesket i sentrum, og fordi partiet har den beste helse- og omsorgspolitikken.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]