Statsminister Erna Solberg og leder Siv Jensen på FrPs landsmøtet på Gardemoen lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statsminister Erna Solberg blir mottatt av langtrukken og begeistret applaus på FrPs landsmøte, der hun i ettermiddag talte til sine samarbeidspartnere på Gardermoen.

– Tusen takk for invitasjonen. Ingen ville ha trodd at dette kunne skje for 20 år siden. Ingenting er bedre enn å tilbringe en solrik lørdag inne på et konferansehotell. Man vet at noe har skjedd i norsk politikk, når finansministeren kommer til Høyres landsmøte og advarer om at det brukes for mye penger.

Erna Solberg vedgår at samarbeidsproblemene på borgerlig side har ført til Arbeiderparti-ledede regjeringer.

– I syv av ti siste stortingsvalg har man hatt borgerlig mandatflertall, likevel har man gjentatte ganger hatt Arbeiderpartiledede regjeringer. Hvorfor har det skjedd? Fordi vi ikke har klart å finne frem til samarbeid på borgerlig side. Vi har nå funnet frem til en plattform for samarbeid. Det betyr mye for norsk politikk.

– FrP er litt av en attpåklatt i det borgerlige samarbeidet. Men vi har mye til felles. Dere er nok litt mer utålmodige enn vi er. 45-åringer er jo litt i panikkalderen, sier statsministeren og sikter til at FrP har eksistert som parti i 45 år.

Hun mener at regjeringen skaper historie.

– Vi inngår kompromisser, og vi gjennomfører politikk. Vi endrer Norge sammen og skaper historie. Ikke bare ved å samarbeide, men ved å endre politikken og retningen landet vårt tar.

Statsminister Solberg slår fast fjerningen av arveavgiften, politireformen, samt regjeringens håndtering av olje- og flyktningkrisen som høyrepartienes felles bragder i regjering.

– Siv gjorde en formidabel innsats. Nå har vi lavere ledighet, høyere sysselsetting og høyere vekst. Vi skal være stolte av det. Det er ikke en på grunn av en naturlov at vi fikk det til. Det er historisk at vi ble gjenvalgt. Det er godt å bli valgt, men det er mye deiligere å bli gjenvalgt.

Erna Solberg taler videre om viktigheten av å skape ny politikk, og at politikken må forankres i  enkeltmenneskets hverdag.

– Politikken må reflektere folks hverdag.

Statsministeren reagerer på at Arbeiderpartiets Raymond Johansen kaller FrP det nye avgiftspartiet.

– Det blir som å kalle Senterpartiet for det nye bypartiet.

– Mange mener at forskjellen mellom Høyre og FrP ligger i partienes kultur. Jeg tror ikke de er større en forskjellene mellom en fra Bergen og en fra Oslo. Vi er like, men også varierte og forskjellige. Men i FrP har dere kanskje et litt lettere språk. Dere sier ofte «Enig? Lik og del». I Høyre ville man kanskje skrevet «mener du det samme som oss, vis at du setter pris på meldingen og distribuer den videre til slekt og venner», sier statsministeren til latter i salen.

Erna Solberg setter stor pris på god personkjemi med sine partnere i FrP.

– Samarbeidet er avhengig av god personkjemi. Jeg vil takke alle nåværende og tidligere FrP-statsråder. Jeg opplever at vi er et lag. Det er sjelden det går en kule varmt. Takk Siv for at du har gjort samarbeidet på borgerlig side bedre, og for at du er konstruktiv og løsningsorientert. Noen ganger er du ikke det, men da vet jeg at du ivaretar FrPs interesser. Noen ganger er du utrolig god når du gjør akkurat det.

Solberg avslutter sin tale med en bemerkning som faller i god jord blant FrPerne.

– Vi må huske på at de pengene vi forvalter, de er hentet ut av folks lommebøker.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]