Fleksibel skolestart og fleksible åpningstider i barnehagene. Det er to konkrete krav som stilles av Frps utdanningspolitiker Åshild Bruun-Gundersen under landsmøtet på Gardermoen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Seksårsreformen har særlig gått utover gutter som er født sent på året, mener Frps Åshild Bruun-Gundersen. Nå vil hun innføre fleksibel skolestart for alle.

– Fremskrittspartiet vil at alle elever skal ha rett til fleksibel skolestart. Når vi vet at altfor mange elever, særlig gutter, går ut av skolen uten å kunne lese og skrive tilstrekkelig, så er det behov for å ta grep, sier hun til NTB.

– Vi må ta innover oss at ikke alle barn er klare til å begynne på skolen når de er seks år. Det gjelder spesielt barn som er født sent på året, fortsetter Bruun-Gundersen.

Må bli enklere

Utdanningspolitikeren fra Frp viser til Danmark og slår fast at erfaringene der, med fleksibel skolestart, er gode. Hun mener norske skolebarn skal få mulighet til å få utsatt eller framskutt skolestart.

– I dag er det å få fleksibel skolestart en byråkratisk prosess for foreldre. Vi mener foreldre i samråd med barnehagen best kan bestemme barnets modenhet, sier hun.

Bruun-Gundersen viser til tall fra de internasjonale leserundersøkelsene PRILS, som viser at barn født i årets to siste måneder scorer signifikant dårligere på leserundersøkelsen enn barn født tidlig på året.

Barnehager

Åshild Bruun-Gundersen tar også et oppgjør med barnehagenes åpningstider. Hun mener åpningstidene i mange kommuner er lite tilpasset foreldrenes arbeidshverdag.

– Foreldre som ikke jobber mellom 8 og 16, vil i mange kommuner ha utfordring med barnehagetilbudet. Jeg vil oppfordre alle Frps kommunestyregrupper til å se på muligheten for å utvide åpningstidene, sier Bruun-Gundersen, som mener spørsmålet om åpningstider bør gå inn i foreldreundersøkelsen i barnehagene.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]