Himanshu Gulati. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Resett møter FrP-politikeren Himanshu Gulati fra Akershus på landsmøtet, og som så mange andre er han bekymret for utviklingen i hovedstaden. Han mener at det politiske lederskapet i landets hovedstad bygger en mur rundt byen.

– Nesten 1000 gateparkeringsplasser er fjernet i Oslo bare i løpet av det siste året, med Arbeiderpartiet og MDG i spissen. Byen får snart 53 nye bomstasjoner, både rundt selve byen, meg også mellom bydelene. Hele sentrum skal stenges for trafikk, og gater som tidligere har vært kjørbare, gjøres nå om til gågater, enveiskjørte gater, og blindgater, sier Gulati.

– Byrådet i Oslo bygger en mur rundt byen, og de som betaler for den er bilistene og næringslivet. Mens Donald Trump vil at meksikanerne betaler for deres mur, så er det bilistene, pendlerne og næringsliv som skal betale for Arbeiderpartiets mur rundt Oslo.

Videre i sitt innlegg til landsmøtet i år, spilte derfor FrP-politikeren på kjente eksempler fra taler der nettopp murer har spilt en viktig rolle.

– Mr. Raymond, tear down this wall, ropte Gulati fra talerstolen, til applaus og jubel i salen.

– I Norge er ikke bil en luksus, det er en nødvendighet. Det er mulig at der Johansen og Nguyen Berg bor, på Lindeberg og i Gamle Oslo, så trenger man kanskje ikke bil for å komme seg til butikken eller kjøre barn til barnehagen, eller dra på fotballtrening. Men sånn er ikke hverdagen for de fleste som bor utenfor Oslo.

Så slår Gulati over, og sier med umiskjennelig vestlandsdialekt:

– Selv om det kanskje ikke ser sånn ut, så er jeg født og oppvokst i en fergebygd i Sogn og Fjordane. Om vi bare skulle ha basert oss på når bussen gikk, så hadde jeg nok aldri flyttet til Østlandet, eller lagt om dialekten min

FrP-politikeren fortsetter med å understreke at Norge faktisk er mer enn det som befinner seg innenfor ring 3. Selv i Akershus, som ligger i hjertet av Osloregionen, har man ifølge Gulati steder «der ingen kunne tru at nokon kunne bu».

– Kjære landsmøte, jeg har en drøm om at man en vakker dag igjen kan sette seg inn i bilen fra Akershus, kjøre til Oslo uten å passere en bomring, parkere i sentrum, for deretter å gå på kino og se en nydelig Bollywood-film. Det ville vært et lite steg for menneskeheten, men et stort steg for byrådet i Oslo.